Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πελοπόννησος» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2Β «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ / ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Μεταφερόμενο έργο»

Η πρόσκληση αφορά μεταφερόμενο έργο από το Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013 (σύμφωνα με το επικαιροποιημένο σχέδιο εξυγίανσης), το οποίο προγραμματίζεται να προταθεί για ένταξη στο ΠΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, μέσω της δράσης, το σύνολο του φυσικού και οικονομικού του αντικειμένου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ΣΔΕ για το ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο είναι η «Ανέγερση νέου Λυκείου Λουτρακίου» Μέσω της συγκεκριμένης δράσης επιδιώκεται η αναβάθμιση υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, με επικέντρωση στις επιμέρους ανάγκες, όπως καταγράφονται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η δράση συνδέεται με τη μείωση της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου (ΠΕΣ), η οποία αποτελεί βασικό άξονα προτεραιότητας του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», μέσω της Επενδυτικής Προτεραιότητας 10i- «Μείωση και πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου προώθηση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική νηπιακή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και σε τυπικές, μη τυπικές και άτυπες δυνατότητες εκπαίδευσης για την επανένταξη στην εκπαίδευση και κατάρτιση».

Επίσης, η δράση εμφανίζει συνέργια με τις αντίστοιχες δράσεις του ΘΣ 9 του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ.

Σε ποιους απευθύνεται

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Περίοδος υποβολής

από 20/11/2016 έως 12/12/2016

Ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλλει την πρότασή του και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα και δικαιολογητικά αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ. Τα συνοδευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των καθαρών εσόδων, εφόσον απαιτείται, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf.

Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή (π.χ. χάρτες, σχέδια, κλπ) ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην

  • ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τέρμα Ερυθρού Σταυρού, Τρίπολη 22131 τις ώρες 09:00 έως 23:59, συνημμένα στην υπογεγραμμένη αίτηση χρηματοδότησης.

Περιοχή εφαρμογής

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Όροι και προϋποθέσεις

Η ηλεκτρονική πρόταση στο ΟΠΣ, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αίτησης χρηματοδότησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • 01. Αίτηση Χρηματοδότησης
  • 02. Τεχνικό Δελτίο Πράξης
  • 03. Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου
  • 05. Απόφαση Αρμόδιου Συλλογικού Οργάνου για την υποβολή της πρότασης
  • 08. Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης
  • 32. Πίνακες για την εξέταση της συμμόρφωσης με τις κατευθύνσεις της ΚΥΑ ΣΜΠΕ του ΕΠ
  • 33. Εκθεση τεκμηρίωσης εξασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία
  • 40. Μελέτη σκοπιμότητας ή σχετική τεκμηρίωση για εξέταση της αναγκαιότητας υλοποίησης της Πράξης
  • 50. Εγκριτικές αποφάσεις μελετών, Σε περίπτωση που η πρόταση περιλαμβάνει υποέργο / υποέργα που ανήκουν στην κατηγορία των δημοσίων έργων, το σύνολο, ανά υποέργο, όλων των τεχνικών μελετών, (εγκεκριμένη τεχνική μελέτη, μελέτη εφαρμογής, αναλυτική προμέτρηση εργασιών, τιμολόγιο, προϋπολογισμός κλπ), τα τεύχη δημοπράτησης (σχέδιο ή εγκεκριμένα) οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις που πιστοποιούν την πληρότητα, καθώς και την ωριμότητα του φακέλου της πρότασης προς δημοπράτηση και διοικητικές πράξεις που πιθανόν έχουν γίνει (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία)
  • 53. Δελτίο Ενεργειών Ωρίμανσης και Υποχρεώσεων Πράξης, (Σε περίπτωση που υπάρχει σύμβαση σε εξέλιξη, επιπρόσθετα, αντίγραφο αυτής και τυχόν τροποποιήσεών της, καθώς και το σύνολο των σχετικών εγγράφων από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών)
  • 60. Διοικητική Ικανότητα / Επάρκεια οργανωτικής δομής
  • 61. Διοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργων
  • 62. Επιχειρησιακή ικανότητα / Επάρκεια ομάδας έργου
  • 63. Επιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργων
  • 64. Χρηματοοικονομική ικανότητα
  • 06. Προγραμματική σύμβαση, εφόσον απαιτείται
  • 20. Υπολογισμός των καθαρών εσόδων για Πράξεις που παράγουν έσοδα, εφόσον απαιτείται

Προϋπολογισμός

2.300.000,00 €

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες – Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου
Ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.eydpelop.gr/
Διεύθυνση
Τέρμα Ερυθρού Σταυρού, 221 31 Τρίπολη
Τηλ: 2713 601300
Φαξ:2710 234711
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΡΛΟΥΚΗ

Τηλ: 2713601349
ktourlouki@mou.gr

Προηγούμενη Επόμενη














Ο παρών ιστότοπος υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενώσης