Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας Επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016» (#EUinMyRegion)

Η Πανευρωπαϊκή εκστρατεία Επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016» η οποία λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχει ως στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου αυτοί να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στην Περιφέρειά τους. Για το λόγο αυτό τα συγκεκριμένα έργα προβάλλονται μέσω ποικίλων εκδηλώσεων οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό. Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τα έργα, να ενημερωθούν γι’ αυτά και να κοινοποιήσουν εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (social media).

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιόρισε και πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

  • Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης για την προβολή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση σε μαθητές και κοινό για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και πραγματοποιήθηκε συναυλία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου.
  • Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΕΓΕΑΣ για την προβολή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΓΕΑΣ». Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, ένα έργο το οποίο έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ (ΕΣΠΑ 2007-2013) για τον εξοπλισμό του, ενώ τον Απρίλιο του 2016 το Μουσείο έλαβε ευρωπαϊκή διάκριση καθώς βραβεύτηκε με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum. Η είσοδος στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο ήταν ελεύθερη, ενώ ξεναγήθηκαν επισκέπτες καθώς και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
  • Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και τις πρωτοβουλίες της EE-DG Regio παράλληλα με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου «Ανακτόρου του Νέστορα» στον Άνω Εγκλιανό , παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Ύστερα από περίπου 4 χρόνια ο αρχαιολογικός χώρος άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό. Το νέο στέγαστρο, με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του, ξεχωρίζει στον ανακαινισμένο χώρο, ενώ τοποθετήθηκαν και σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίας ξενάγησης. Μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης και η διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά.  Ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος διαθέτει νέες υποδομές περιήγησης με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες κοινού. Το νέο στέγαστρο προστασίας, κατασκευασμένο από δομικό χάλυβα, καλύπτει το κεντρικό μνημείο σε έκταση 3.185 τ.μ. και μέσω διαδρόμων οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία περιήγησης.
Προηγούμενη Επόμενη


Ο παρών ιστότοπος υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενώσης